Pressmeddelande "Andreas förverkligar idrottstalangers drömmar"

Den tidigare elithockeyspelaren Andreas Andersson från Kalix utbildade sig efter karriären till mental coach som många andra idrottare på högsta nivå, men också till socialpedagog. Nu är han aktiv och stöttar talanger genom sitt helt unika koncept där han identifierar talanger och deras förutsättningar, tillsätter de byggstenar som krävs för att de ska lyckas och matchar talangerna med sponsorer. Hans hjärta brinner idag för att se andras drömmar gå i uppfyllelse genom sin målmedvetna satsning i företaget Bag Of Sports.

I skuggan bakom talangerna

Bakom det unika konceptet att koppla samman talanger, sponsorer och expertkompetens i mental och fysisk träning som Andreas Andersson har format i hans Bag Of Sports, finns erfarenheterna från ett liv där det blåser hårt. Att nå toppen handlar inte bara om att vara starkast eller snabbast. Det handlar om så mycket mer. Allt från att få de närmastes stöd utan press, till att ha råd att åka på tävlingar som ger erfarenheterna som krävs längs vägen. Det handlar också om att man får resurserna och utrustningen, som inte finns i den egna eller föräldrarnas plånbok.

Men någon ska se talangpotentialen. Och det är där allt startar. Andreas egen idrottshistoria började hemma i Kalix och passionen var ishockey. Ung och lovande kom han till andra orter och det var inte lätt att förväntas vara vuxen och skapa sig ett socialt liv och trygghet när man främst kom till en annan stad för att leverera på isen. Det var en frostig och hård tillvaro som så här i efterhand gav den norrbottningen ett nytt mål. Han utbildade sig till både mental tränare och till socialpedagog i  och lever nu i Falkenberg med sin familj.

Det är också i Falkenberg flera av hans talanger finns. Och det är dem han vill tala om. Inte om sig själv. 

- Jag vet vilka byggstenar och förutsättning som krävs för att bli bland de bästa och jag vet att det behövs kapital för att ha möjligheten. Min mission är helt och hållet att identifiera talanger, matcha dem med support och sponsorer för att de ska få en riktig satsning. Det som krävs för att gå hela vägen. Min vision är att se deras drömmar gå i uppfyllelse, säger Andreas Andersson, grundare av nybildade företaget Bag of Sports vars namn ska associeras med allt man fyller talangernas väskor med och hjälper till att bära dem.

Lätta på pressen genom kloka sponsorer

Många av Andreas talanger är unga och formbara, och därmed också extra känsliga för andras påverkan. Att då ha en sponsors förväntningar direkt riktade mot sig och kanske inte få den mentala stöttningen kan ofta göra uppgången till fall. Därför är en del i Bag Of Sports initiala strategier att låta Bag Of Sports vara som en sköld för talangerna. Sponsorerna stöttar därför hela talangstallet och Andreas menar att företagen som går in i ett samarbete kan sponsra unga lovande talanger på ett sätt som tidigare inte funnits.

- Vi har varumärkesskyddat konceptet som innebär att idrottarna kan fokusera på sin idrott och vi tar hand om helheten. Speciellt för dem som fightas inom en individuella sporter som Motor cross, Hästhoppning, Golf, Padel mm. De byggstenar vi staplar med är allt från mental träning,  till researrangemang och givetvis sponsring, fortsätter Andreas som hoppas att fler kloka sponsorföretag ska välja Bag Of Sports talanger.

Andreas vardag består av att finnas vid träningsbanan, på Teams eller telefon när talangerna behöver honom. Men också att sy ihop just den kompetens som krävs för att göra talangerna flygfärdiga. Noel Nilsson från Falkenberg ska ut i Europa igen Att de har potentialen är tveklöst, annars hade de inte varit utvalda som Bag Of Sports talanger.

  

PRESSKONTAKT

TALANGUTVECKLARE / MENTAL COACH

Andreas Andersson
Bag Of Sports
andreas@bagofsports.se
 076--3418891

 

Noel Nilsson 555Noel Nilsson bagofsportsliam
Bag Of Sports
076-341 88 91
andreas@bagofsports.se
Ätrastigen 5A
311 38 Falkenberg

Sociala medier

@bagofsports_sverige

Kreera web&design Logo